Erik de Goeij benoemd tot CEO van Scarabee Aviation Group

Erik de Goeij

 

Hoofddorp, 10 Maart 2020

De raad van bestuur van Scarabee Aviation Group B.V. (‘Scarabee’) heeft Erik de Goeij per 1 maart 2020 benoemd tot Chief Executive Officer (CEO), daarmee is hij tevens toegetreden tot de raad van bestuur. De Goeij was bij luchtvaartserviceprovider dnata CEO Passagiers- en Vrachtafhandeling voor Nederland en CEO Vrachtafhandeling voor België.

In de fase van groei waarin Scarabee zich bevindt, is Erik de Goeij de juiste persoon om de onderneming te leiden,” aldus Boudewijn Wellink die terugtreedt als interim-CEO van Scarabee. In de ruim anderhalf jaar dat hij Scarabee bestuurde, leidde Wellink het bedrijf door een herstructurering en begeleidde de verkoop aan Daifuku. “Erik is een gelouterde CEO met meer dan vijftien jaar ervaring in de luchtvaart. Hij beschikt over zakelijke scherpzinnigheid en het vermogen mensen bij elkaar te brengen. Zijn visie op de ontwikkeling en toepassing van technologie op luchthavens wereldwijd is precies wat Scarabee nodig heeft, nu de onderneming grote stappen maakt op het gebied van productinnovaties en internationale groei.”

Erik de Goeij: “Scarabee is een van de weinige bedrijven die met technologische- en innovatieve ontwikkelingen daadwerkelijk revolutionaire veranderingen heeft teweeggebracht in de luchthavenindustrie. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik Scarabee mag aansturen naar de volgende fase. De kansen voor Scarabee liggen in het uitbouwen van onze internationale klantenkring en te blijven investeren in onze slagkracht om te innoveren, samen met onze bestaande en nieuwe relaties.

Over Scarabee

Met Hoofddorp als hoofdkwartier, is Scarabee Aviation Group een internationaal onderneming met vestigingen in Europa, Azië en Amerika. De afgelopen dertig jaar heeft Scarabee slimme oplossingen ontwikkeld en geproduceerd die zowel de veiligheid als het comfort van reizigers op luchthavens wereldwijd vergroten. Scarabee levert haar producten en diensten aan luchthavens en vliegmaatschappijen. De onderneming is vermaard om haar vermogen blijvend te innoveren, baanbrekende technologische oplossingen en een goed oog voor aanhoudende vraag naar technologie vernieuwingen op luchthavens wereldwijd.

Over Daifuku

Daifuku Co.Ltd. (‘Daifuku’) is wereldwijd de grootste toeleverancier van afhandelingssystemen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Osaka en er zijn productie- en verkoopfaciliteiten in 27 landen. De divisie Airport Technologies voorziet luchthavens wereldwijd van end-to-end oplossingen voor zelfbediening, bagageafhandeling, bedrijfsprocessen, beveiliging en digitale technologie. De jaaromzet van het Daifuku concern bedraagt ruim USD 4 miljard en de onderneming heeft een notering aan de Tokyo Stock Exchange.  

 GBflag Erik de Goeij becomes CEO of Scarabee Aviation Group.


 

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands