GL Accountant / Financial Controller

Het bijhouden van de boekhouding: voor veel mensen is het iets dat ze liever uitbesteden, maar jij pakt deze uitdaging juist met beide handen aan. Als GL Accountant / Financial Controller maak je onderdeel uit van een team van twee GL Accountants / Financial Controllers en twee Business Controllers.  Samen met hen ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van en uitvoering geven aan het financiële beleid van de onderneming en het realiseren van de periodieke verslaglegging.

In 2019 is Scarabee overgenomen door het Japanse Daifuku. 2020 staat daarom vooral in het teken van de integratie met Daifuku en het voldoen aan de rapportagevereisten van deze beursgenoteerde onderneming. Als GL Accountant / Financial Controller lever jij een belangrijke bijdrage aan dit proces.

Jouw werk als GL Accountant / Financial Controller

Je hebt een gevarieerd en dynamisch takenpakket. Zo verzorg je de maandelijkse afsluiting, werk je het assetregister bij, boek je af afschrijvingen en maak je accrual boekingen en overige boekingen. Je verzorgt de balansspecificaties en reconciliaties en bereidt werkzaamheden voor ten behoeve van de jaarrekening en aanlevering aan de accountant.

Verder controleer je het grootboek, de project-, debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie en de onderlinge samenhang daarvan. Ook het maken van berekeningen, intercompany-facturen en verkoopfacturen, en het verzorgen van debiteurenbeheer kunnen we aan je toevertrouwen. Voor het opstellen van de liquiditeitspositie en prognoses en overzichten voor de business controllers en finance manager draai jij je hand niet om.

De BTW-aangiften verzorg jij snel en foutloos, evenals de rapportage naar ons moederbedrijf in Japan. Als het nodig is spring je graag bij in de crediteurenadministratie en ben je back-up voor verwerken van bankafschriften door codering en invoeren in het ERP-systeem.

In overleg met je collega’s binnen Scarabee verzamel je de benodigde gegevens voor rapportages en controleer je of de gegevens juist zijn. De intercompany-facturen en tussenrekeningen stem je af met collega controllers. Met plezier en kennis van zaken licht je cijfers, periodieke controles en jaarafsluiting toe aan de accountant. En in de samenwerking met het salesteam wissel je informatie uit over betalingsgedrag en afspraken met klanten en de over te nemen acties voor het aanmanen van klanten.

Waarom jij bij Scarabee past

Jij hebt affiniteit met finance binnen een service- of projectorganisatie. Je denkt in oplossingen en streeft naar het beste resultaat. Je bent integer, kunt prima zelfstandig werken en zet door tot het werk klaar is. Je bent goed in overzicht bewaren, hebt oog voor details en plezier in de analyse.

Verder weet je met iedereen effectief in Nederlands of Engels te communiceren over de bedrijfsdoelen en -aanpak. Je presteert goed in een organisatie met een hoge werkdruk en begrijpt als geen ander hoe je prioriteiten stelt. Jij verrast je team graag met jouw zorgvuldige en proactieve aanpak.

Daarnaast heb je HBO werk- en denkniveau, en heb je een studie afgerond in de richting Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt meer dan vijf jaar relevante boekhoudkundige ervaring opgedaan als GL Accountant / Financial Controller in een middelgrote project- of serviceorganisatie. Je hebt voldoende kennis van en ervaring met MS Office, en met Excel in het bijzonder.  Heb je ervaring met Exact Globe, dan is dat een plus.

Jij & Scarabee

Werken bij Scarabee betekent je vaardigheden verbreden, aan de slag in de dynamische wereld van de luchtvaart, en een baan vol variatie. Je start in een begeleidingstraject op maat, zodat jij in korte tijd Scarabee en het werk leert kennen. Je gaat werken in een gedreven en collegiaal team van Scarabeeërs die van aanpakken weten en onze arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden zijn prima in orde.

Over Scarabee

Scarabee Aviation Group is een van oorsprong Nederlands bedrijf met kantoren in Europa, Azië en Amerika. Het bedrijf houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het ontwikkelen, produceren en leveren van intelligente oplossingen die de veiligheid en reiscomfort van luchthavenbezoekers wereldwijd verhogen. Denk hierbij aan de witgekleurde security lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops. Scarabee werkt voor 's werelds grootste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen en staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn.

Contact

Sluit jij je aan bij Scarabee’s team als GL Accountant / Financial Controller? Solliciteer door je motivatiebrief en cv te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Heb je vragen over de functie? Stuur een e-mail naar bovenstaand adres en vermeld je telefoonnummer. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands
Copyright © 2020 Scarabee Aviation Group B.V. - All rights reserved | KVK 63734095 | BTW nr NL855376661B01 | Privacy Policy | | Contact