Installatiemonteur (Schiphol & internationaal)

Luchthavens zijn altijd in beweging. Het werk van een Installatiemonteur is dan ook veelzijdig en dynamisch. Als belangrijk lid van het installatieteam help je onze collega’s bij te dragen aan de veiligheid en reizigerservaring op luchthavens over de hele wereld. Met jouw servicegerichte technische instelling en ondernemende aanpak is optimale ondersteuning en advisering van onze klanten voor jou een fluitje van een cent.

Jouw werk als Installatiemonteur

Ben jij die ervaren installatiemonteur die zorgt voor een soepele overdracht naar de klant en met trots kan zeggen dat de klant 100% tevreden is over onze security lanes en selfservice BagDrops? Het in goede banen leiden van het installatieproces en zorgdragen dat onze producten op Schiphol goed functioneren, dat is waar jij je als Installatiemonteur je (samen met jouw team) mee bezig houdt. Hoofddorp en Schiphol zijn je standplaatsen, maar ook op dienstreis gaan om onze producten te installeren op buitenlandse luchthavens is onderdeel van je functie. Je zorgt voor de benodigde begeleiding tijdens het installatieproces en bent verantwoordelijk voor het opleveren van projecten volgens de daaraan gestelde eisen. Is een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid iets voor jou? Lees dan snel verder!

Wat ga jij doen?

Vol enthousiasme neem jij de machine onder je hoede tijdens de installatiefase. Je bent medeverantwoordelijk voor de installatie en inbedrijfstelling van onze producten bij onze klanten. Als kennisdrager ben je ook het aanspreekpunt voor de project- en sitemanager bij de installatie- en uitvoeringsfase van het project. Als Installatiemonteur stuur je jouw team aan, ben je de schakel tussen de vloer, de project- en sitemanager. Uiteraard zorg je voor een correcte overdracht over de werk- en bedieningsinstructies en als expert los je eventuele problemen op die zich tijdens de installaties voor kunnen doen. Wij zoeken jou omdat je enthousiast bent, ervaring hebt binnen de machinebouw en in een dynamische omgeving als Schiphol en buitenlandse luchthavens wil werken. Ook vind je het geen probleem om (incidenteel) onregelmatige diensten te draaien.

Samen met jouw team breng jij alle onderdelen samen tot één werkend geheel, door:

 • Het assembleren van de machines;
 • Het uitvoeren van I/O check;
 • Het kalibreren en afstellen van de verschillende machineonderdelen;
 • Het testen van de machinefuncties aan de hand van een testplan;
 • Het oplossen van eventuele problemen samen met het projectteam om tijdig een succesvolle afname van de machine te realiseren;
 • Het opstellen van rapportages;
 • Het rapporteren van de uitgevoerde werkzaamheden en bijzonderheden;
 • Binnen de gestelde planning de installatie met een lokale groep engineers succesvol af te ronden en operationeel op te leveren.

Wie ben je en wat neem je mee?

Je technische inzicht is uitstekend ontwikkeld. Je kunt met iedereen effectief in zowel Nederlands als Engels communiceren. Je hebt een doel- en resultaatgerichte aanpak en oog voor kwaliteit en efficiëntie. Je presteert goed in een organisatie die in een dynamische omgeving opereert en weet waar de prioriteiten liggen. Dit vraagt een goede planning en structuur. Bovendien verras je het team, de klant en je collega’s graag met je initiatief, technische kennis en proactieve aanpak.

Wat neem je verder nog mee?

 • Je beschikt over een afgeronde mbo niveau 4 in de technische richting;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Installatiemonteur of als International Service monteur;
 • Je bent in het bezit van een VCA diploma of bereid deze te halen;
 • Zelfstandig of in team verband een project oppakken is jouw tweede natuur;
 • Je hebt ervaring met het werken met hoogwaardige producten;
 • Je bent bekend met de installatieprocessen van FAT naar SAT;
 • Heb je kennis van PLC-systemen en configuratie van elektrische componenten dan is dat uiteraard een pré.

Wat bieden wij:

Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een unieke werkomgeving bij een innovatieve organisatie. Wij bieden jou de kans om een bijdrage te leveren aan een dynamische, creatieve en ondernemende organisatie; een organisatie die zich focust op mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Verder bieden wij:

 • 25 vakantiedagen;
 • Een marktconform salaris;
 • Telefoon en laptop; en deze mag je binnen alle redelijkheid ook privé gebruiken!
 • Reiskostenvergoeding volgens de wet- en regelgeving;
 • 110 gezellige collega's;
 • Een fulltime functie;
 • En een enthousiast en zeer kundig team van specialisten en experts;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van trainingen en begeleiding. Daarnaast zijn wij een groeiende organisatie waarin doorgroei kansen zich voordoen en opgepakt kunnen worden;
 • En voor de ontspanning en sociale activiteiten hebben wij vrijdagmiddagborrels en bij gelegenheid een bedrijfsfeestje.

Over Scarabee

Scarabee is een internationaal bedrijf met kantoren over de hele wereld. Met meer dan 30 jaar ervaring werken we nauw samen met 's werelds toonaangevende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Samen met onze zakelijke partners ontwikkelen wij unieke, innovatieve en op maat gemaakte oplossingen voor de passagiers-, bagageafhandelings- en beveiligingssector. Denk hierbij aan de witgekleurde Security Lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops. Scarabee staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn. Scarabee is een innovatief bedrijf met zeer gemotiveerde en bekwame professionals die met plezier IT-oplossingen met toegevoegde waarde ontwikkelen. Samen met deskundige partners zorgen onze software en systemen ervoor dat luchthavens klaar zijn voor de kansen van morgen.

Daifuku

In 2019 werd Scarabee onderdeel van Daifuku Co., Ltd (www.daifuku.com), 's werelds toonaangevende leverancier van material handling-systemen voor de fabrieken en distributie-, cleanroom-, automobiel-, luchthaven- en algemene industriemarkten. Het moederbedrijf van Scarabee heeft haar hoofdkantoor in Osaka, Japan, met productie- en verkoopvestigingen in 26 landen. In Nederland tref je ons aan in Hoofddorp en op Schiphol. Je standplaats wordt Hoofddorp.

Jij & Scarabee

Werken bij Scarabee betekent werken bij een technisch hoogstaand & innovatieve organisatie maar werken bij Scarabee betekent ook je vaardigheden verbreden, en aan de slag gaan in de dynamische wereld van de luchtvaart. Kortom: een baan vol variatie!  Je start met een op maat gemaakt onboardingsprogramma, zodat jij in korte tijd je nieuwe werkomgeving leert kennen. Je gaat werken in een gedreven en collegiaal team van Scarabeeërs die van aanpakken weten.  Ben jij ook een ondernemende aanpakker? Reageer dan snel!

Overtuigd van een goede match met ons?

Wanneer je het leuk vindt om lekker druk bezig te zijn, je collega's te ontzorgen én om Scarabee naar een volgend niveau te tillen, dan is de beurt nu aan jou! Graag zien wij jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV van je tegemoet. Wil je meer van de functie weten?  Neem dan contact op met de HR Afdeling van Scarabee!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag reageren op de vacature? De volgende link leidt je direct naar het sollicatieformulier: Sollicitatieformulier (solliciteerbij.nl)  

PS. Met deze vacature willen wij onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie!

Wij behandelen elke sollicitatie vertrouwelijk en zullen je gegevens ook zo behandelen. Wij zullen nooit zonder toestemming persoonlijke gegevens aan derden verstrekken. Wij gebruiken deze gegevens alleen om de sollicitatie te verwerken en jou te koppelen aan één of meerdere vacatures. We bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan Scarabee op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken.

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands