Procurement Officer

Scarabee is een toonaangevende speler in de luchthavenindustrie. We leveren state-of-the-art oplossingen van aankomst tot boarding en houden daarbij rekening met zowel de beleving van de passagier als de beveiliging van luchthavens. Scarabee maakt bij het ontwikkelen van nieuwe producten en  diensten gebruik van co-creatie. Zo werken wij nauw samen met stakeholders, overheid, luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Wij ontwerpen, ontwikkelen en realiseren oplossingen voor passagiers, bagage en veiligheidsprocessen. Wij zijn een internationaal bedrijf dat zich richt op het denken in mogelijkheden, het zoeken naar innovatieve oplossingen en het herdefiniëren van processen.

Wil jij als Procurement Officer werken in de wereld van Internationale luchthavens en met ons meegroeien? 

Kies dan voor Scarabee! Wij zijn van oorsprong een Nederlandse organisatie met inmiddels vestigingen over de hele wereld. In Nederland tref je ons aan in Hoofddorp en Schiphol.

Wat ga je doen?

Als Procurement Officer vorm jij het fundament van de Procurement Afdeling. Als rechterhand van het Head of Procurement ben je ondersteunend in het inkoopproces van de materialen. In deze rol ben je dagelijks actief met operationele inkoopactiviteiten. 

Je verleent ondersteuning voor het tijdig en juist inkopen van de benodigde producten, onderdelen, diensten en materialen die nodig zijn voor productie van onze projectorders en onderhoud van onze eindproducten. Je zorgt ervoor dat wij onze klant binnen de afgesproken levertijd, volgens hoge kwaliteitsnormen en tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden de producten kunnen leveren:

  • Het vastleggen, monitoren en bewaken van levertijden, kwaliteit- en prijsafspraken met leveranciers. Realiseren van de continuïteit in de toestroom van materialen en halffabricaten.
  • Afhandeling van eventuele claims of retouren van bestelde artikelen;
  • Signaleren van en tijdig communiceren over mogelijke risico’s ter voorkoming van late leveringen en/of prijsafwijkingen door veelvuldig in contact te treden met de leveranciers;
  • Offertes aanvragen voor nieuwe en reserve onderdelen. Verzekerde beschikbaarheid van artikelen op het juiste moment, tegen de juiste kwaliteit en afgesproken prijs. 
  • Het controleren van de minimale voorraad van standaardartikelen en het tijdig plaatsen van bestellingen voor bijvoorbeeld grote series en/of grijpvoorraad. Bestellingen verwerken in het ERP-systeem (Exact)

Je werkt in een hecht team dat met veel enthousiasme samenwerkt om iedere dag weer het optimale resultaat te kunnen neerzetten. Je denkt actief mee in het inkoopproces. Jij wil de beste kwaliteit en als het even kan tegen de meest gunstige prijs. Je hebt hiervoor overleg met de betrokken afdelingen. Je onderhoudt contact met interne en externe partijen over de voortgang van hun werkzaamheden. Je bewaakt proactief de voortgang van de (inkoop)planning. Je signaleert eventuele afwijkingen en neemt actie indien nodig.

Je rapporteert aan de Head of Procurement.

Wat breng je mee?

Om succesvol te zijn in deze functie zoeken wij bij voorkeur iemand die ervaring  heeft als operationeel inkoper in een technische omgeving. Tevens heb je een commerciële insteek en ben je een uitstekend teamspeler met een hands-on mentaliteit. Je weet goed prioriteiten te stellen, waarbij je de grote lijnen niet uit het zicht verliest. 

  • Een MBO+/ HBO-opleiding in een relevante richting bij voorkeur aangevuld met NEVI 1 (of gelijkwaardig) diploma
  • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie in bij  voorkeur een technische omgeving, bijvoorbeeld als Junior Inkoper 
  • Je bent betrokken, resultaat- en relatiegericht. Een teamspeler die zelfstandig kan werken, met een hands-on mentaliteit en analytisch sterk is.
  • Kennis van inkoop- en ERP-systeem (voorkeur Exact) is een pré.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een internationale organisatie met aansprekende producten voor de luchtvaartbranche. Wij bieden jou een informele en professionele werkomgeving met korte lijnen. We bieden je ruimte voor zowel persoonlijke als professionele groei en je kunt rekenen op een marktconform salaris.

Contact

Geïnteresseerd? Solliciteer dan direct door een motivatiebrief en jouw CV te sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

P.O.Box 23514
1100 EA Amsterdam-Zuidoost
The Netherlands
Copyright © 2019 Scarabee Aviation Group B.V. - All rights reserved | KVK 63734095 | BTW nr NL855376661B01 | Privacy Policy | | Contact