Projectmanager International

Luchthavens zijn altijd in beweging. Het werk van een Projectmanager International is dan ook veelzijdig en dynamisch. Als belangrijk lid van het project managementteam dragen jij en je collega’s bij aan de veiligheid en reizigerservaring op luchthavens over de hele wereld. Met jouw servicegerichte technische instelling en ondernemende aanpak is optimale ondersteuning en advisering van onze klanten voor jou een fluitje van een cent.

Jouw werk als Projectmanager International

Als ervaren projectmanager zorg jij voor het projectmanagement voor productleveringen aan klanten, waarbij volgens Scarabee-specificaties en de wensen van de klant op het afgesproken tijdstip en binnen budget wordt opgeleverd. Jij zorgt voor een soepele overdracht naar onze klanten in binnen -en buitenland. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Hoofddorp, je bent regelmatig te vinden op Schiphol en je reist regelmatig naar luchthavens in het buitenland waar je soms ook periodiek verblijft. Daar overzie je de lopende projecten en zo kun jij met trots zeggen dat mede door jouw kennis en kunde onze klanten over de hele wereld 100% tevreden zijn over onze security-lanes en selfservice BagDrops. Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Jouw werkzaamheden

Als projectmanager zijn jouw werkzaamheden veelzijdig. Een aantal belangrijke activiteiten en verantwoordelijkheden:

 • Je werkt samen met de commerciële teams om het budget te bepalen;
 • multidisciplinaire projectteams met interne en externe stakeholders worden door jou samengesteld en georganiseerd;
 • je geeft sturing aan een projectteam door het werk te verdelen en projectteamleden te stimuleren, motiveren en te begeleiden;
 • de projectdocumentatie beheer jij en je laat de benodigde tekeningen, schema's, technische specificaties en berekeningen maken:
 • je ziet toe op naleving van wet- en regelgeving met betrekking tot bijvoorbeeld ISO, arbeidsomstandigheden en VCA;
 • het financiële beheer en de projectadministratie van de toegewezen projecten ligt bij jou;
 • je verstrekt opdrachten aan onderaannemers en organiseert logistieke aspecten van een project;
 • inkooporders keur je goed binnen de gestelde (budget)normen en je communiceert over de beoordeling van inkoop en levering van materialen met de afdeling Inkoop;
 • de kwaliteit, voortgang en oplevering van de projecten wordt door jou bewaakt en jij bent voorzitter van de projectvergaderingen voor lopende projecten;
 • knelpunten, voortgang, planning en budget bespreek je met de verantwoordelijke manager, commercieel team en de manager Engineering.

Wie ben jij?

Je technische inzicht is uitstekend ontwikkeld net zoals je analytische vermogens en gevoel voor cijfers. Je kunt met iedereen goed en effectief in Nederlands en Engels communiceren over de doelen en je kwaliteits- en resultaatgerichte aanpak. Je presteert goed in een organisatie met een hoge werkdruk, begrijpt als geen ander hoe je prioriteiten stelt en kunt goed plannen en structureren. Je bent organisatie sensitief en weet de belangen van alle betrokkene met elkaar in balans te brengen en te houden. Bovendien verras je het team en de klant graag met je initiatief en nieuwe ideeën die leiden tot een effectievere en efficiëntere organisatie van de projecten, waardoor kostenbesparingen en het genereren van meer marge mogelijk worden.

Wat neem je verder nog mee?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in de richting van engineering, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of bouw;
 • je hebt minimaal 5 jaar ervaring in projectmanagement in een technische omgeving;
 • aangevuld met opleidingen/trainingen op het gebied van bedrijfskunde, prestatie-/capaciteitsmanagement of verbetermanagement;
 • je beschikt over goede projectmanagementvaardigheden en minimaal IPMA-D-certificering.
 • en kennis van projectmanagementmethoden (bijv. PRINCE2);
 • de Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
 • zakelijk Duits spreken en schrijven is een sterke pré;
 • je hebt een gevorderde kennis van MS Office, inclusief Excel.

Over Scarabee

Scarabee Aviation Group is een van oorsprong Nederlands bedrijf met kantoren wereldwijd. Het bedrijf houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het ontwikkelen, produceren en leveren van intelligente oplossingen die de veiligheid en reiscomfort van luchthavenbezoekers wereldwijd verhogen. Denk hierbij aan de security lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops. Scarabee werkt voor 's werelds grootste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen en staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn.

Jij & Scarabee

Werken bij Scarabee betekent werken bij een technisch hoogstaand & innovatieve organisatie. Werken bij Scarabee betekend ook je vaardigheden verbreden, aan de slag in de dynamische wereld van de luchtvaart, en een baan vol variatie. Je start in een begeleidingstraject op maat, zodat jij in korte tijd Scarabee en het werk leert kennen. Je gaat werken in een gedreven en collegiaal team van Scarabeeërs die van aanpakken weten en de arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden zijn prima in orde. Ben jij ook een ondernemende aanpakker? Reageer dan snel!

Overtuigd van een goede match met ons?

Dan is de beurt nu aan jou! Graag zien wij jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV van je tegemoet. Wil je meer van de functie weten? Neem dan contact op met de HR Afdeling van Scarabee!

 

Met deze vacature willen wij onze nieuwe collega bereiken. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie!

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands