Service & Process Manager

Jouw werkplek

Als Service & Process Manager maak je onderdeel uit van een team van 15 personen. Jij bent verantwoordelijk voor onze service integrator en service desk activiteiten én bent verantwoordelijk voor de prestaties van het team.

Jouw werk als Service & Process Manager

In jouw dagelijkse werkzaamheden treed je op als service integrator richting de klant en de service providers. Je bent het aanspreekpunt voor onze klant als het gaat om het optimaliseren van processen en diensten én het opstellen en realiseren van verbeterplannen.

Op administratief gebied wordt van jou verwacht dat je processen en procesverbeteringen doorvoert, KPi’s definieert die je na afstemming in overzichtelijke rapportages en dashboards weergeeft en rapporteert over de status en voortgang van onze dienstverlening. Je escaleert waar nodig. Je stelt zelfstandig offertes en calculaties op. Ook het doorvoeren en onderhouden van service-management documenten behoort tot jouw administratieve workload.

Je organiseert reguliere service evaluatiegesprekken met de klant, verschillende betrokken service-providers én intern bij Scarabee. Als finishing touch is het jouw taak om de medewerkers van het team te motiveren, coachen en ontwikkelen.

Waarom jij bij Scarabee past

Wij zoeken iemand met een afgeronde HBO-opleiding in een relevante technische richting. Je bent services- en resultaatgericht, kunt goed structuur aanbrengen en bent goed in plannen en organiseren. Hiernaast beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een flexibele instelling qua werktijden. Je bent communicatief vaardig en beschikt over uitstekende mondelinge én schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels. Verder ben je proactief, assertief, leergierig en bereid om de complexe processen van de klant volledig eigen te maken. Als laatste ben je goed in staat om zelfstandig en accuraat te werken, in bezit van rijbewijs B en fulltime beschikbaar.

Welke specifieke functie eisen hebben wij?

Inhoudelijk zoeken wij voor deze functie iemand met minimaal vijf jaar relevante (brede) werkervaring in het managen van contracten en teams in een IT omgeving. Je hebt aantoonbare werkervaring met en bent gecertificeerd voor ITIL en SIAM en hebt uitgebreide kennis van servicemanagement tooling zoals ITSM, ICD etc..

Hiernaast is het een pré om kennis en ervaring te hebben op het gebied van IT security, Prince2 of IPMA, data-analyse software en werkzaamheden op luchthaven Schiphol. Ervaring met automatisering rondom logistieke processen en een VCA certificaat zouden het plaatje compleet maken.

Jij & Scarabee

Werken bij Scarabee betekent je vaardigheden verbreden, aan de slag in de dynamische wereld van de luchtvaart en een baan vol variatie. Je gaat werken in een gedreven en collegiaal team van Scarabeeërs die van aanpakken weten. Onze arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden zijn uiteraard prima in orde.

Ben jij die Service & Process Manager die op zoek is naar een (nieuwe) uitdaging in een internationale omgeving? Impress us met jouw sollicitatie!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag reageren op de vacature? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands