Technisch Inkoper

 Scarabee is een toonaangevende speler in de luchthavenindustrie. We leveren state-of-the-art oplossingen van aankomst tot boarding en houden daarbij rekening met zowel de beleving van de passagier als de beveiliging van luchthavens. Scarabee maakt bij het ontwikkelen van nieuwe producten en  diensten gebruik van co-creatie. Zo werken wij nauw samen met stakeholders, overheid, luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Wij ontwerpen, ontwikkelen en realiseren oplossingen voor passagiers, bagage en veiligheidsprocessen. Wij zijn een internationaal bedrijf dat zich richt op het denken in mogelijkheden, het zoeken naar innovatieve oplossingen en het herdefiniëren van processen.

Wil jij als Technisch Inkoper werken in de wereld van Internationale luchthavens en met ons meegroeien? 

Kies dan voor Scarabee! Wij zijn van oorsprong een Nederlandse organisatie met inmiddels vestigingen over de hele wereld. In Nederland tref je ons aan in Hoofddorp en Schiphol.

Wat ga je doen?

Als Technisch Inkoper vorm jij het fundament van de Procurement Afdeling. Jouw technische achtergrond maakt je de belangrijkste persoon voor de aankoop van zowel maak- alsmede inkoopdelen van de projectorders. In deze rol ben je dagelijks actief met operationele en tactische inkoopactiviteiten. 

Je bent commercieel verantwoordelijk voor het tijdig en juist inkopen van de benodigde producten, onderdelen, diensten en materialen die nodig zijn voor productie van onze projectorders en onderhoud van onze eindproducten. Je zorgt ervoor dat wij onze klant binnen de afgesproken levertijd, volgens hoge kwaliteitsnormen en tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden de producten kunnen leveren:

 • Het vastleggen, monitoren en bewaken van levertijden, kwaliteit- en prijsafspraken met leveranciers. Realiseren van de continuïteit in de toestroom van materialen en halffabricaten.
 • Het bewaken van afgesloten contracten alsmede de afhandeling van eventuele claims of retouren;
 • Signaleren van en tijdig communiceren over mogelijke risico’s ter voorkoming van late leveringen en/of prijsafwijkingen door veelvuldig in contact te treden met de leveranciers;
 • Offertes aanvragen voor nieuwe onderdelen, bepalen van maak-/haalbaarheid en het nemen van make/buy besluiten. Onderhandelen van leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden optimaliseren.
 • Selecteren van toeleveranciers en bewaken. Monitoren van de leverancier performance en bijsturen waar nodig.
 • Betrouwbaar en op peil houden van onze voorraad. Het controleren van de minimale voorraad van standaardartikelen en het tijdig plaatsen van bestellingen
 • Verzekerde beschikbaarheid op het juiste moment van alle componenten ten behoeve van de afdeling Service & Maintenance. 
 • Ondersteunen van de operationele inkoop voor bijv. grote series en/of grijpvoorraad. Bestellingen verwerken in het ERP-systeem (Exact)
 • Verder ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit, productinnovaties (in samenwerking met de afdeling Engineering) en lage integrale kostprijzen.

Je werkt in een hecht team dat met veel enthousiasme samenwerkt om iedere dag weer het optimale resultaat te kunnen neerzetten. Je denkt actief mee in het inkoopproces. Jij wil de beste kwaliteit en als het even kan tegen de meest gunstige prijs. Je hebt hiervoor overleg met de betrokken afdelingen. Je onderhoudt contact met externe partijen over de voortgang van hun werkzaamheden. Je bewaakt proactief de voortgang van de (inkoop)planning. Je signaleert eventuele afwijkingen en stuurt bij waar nodig.

Je rapporteert aan de Head of Procurement

Wat breng je mee?

Om succesvol te zijn in deze functie zoeken wij iemand met een diepgaande productiekennis en een technische achtergrond. Tevens heb je een commerciële insteek en ben je een uitstekend teamspeler met een hands-on mentaliteit. Je weet goed prioriteiten te stellen, waarbij je de grote lijnen niet uit het zicht verliest. 

 • Een MBO+/ HBO-opleiding, richting Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde of Supply Chain bij voorkeur aangevuld met NEVI 1 (of gelijkwaardig) diploma
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een technische omgeving, bijvoorbeeld als (Junior) Inkoper, Supplier Quality Engineer 
 • Je bent betrokken, resultaat- en relatiegericht. Een teamspeler die zelfstandig kan werken, met een hands-on mentaliteit en analytisch sterk is.
 • Je bent gewend om projectmatig te werken.
 • Kennis van ERP-systeem (voorkeur Exact) en van productie processen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een internationale organisatie met aansprekende producten voor de luchtvaartbranche. Wij bieden jou een informele en professionele werkomgeving met korte lijnen. We bieden je ruimte voor zowel persoonlijke als professionele groei en je kunt rekenen op een marktconform salaris.

Contact

Geïnteresseerd? Solliciteer dan direct door een motivatiebrief en jouw CV te sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Heb je vragen over de functie? Stuur dan een mail naar bovengenoemde mailadres en vermeldt daarbij jouw telefoonnummer zodat wij contact met jou kunnen opnemen!

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

P.O.Box 23514
1100 EA Amsterdam-Zuidoost
The Netherlands
Copyright © 2019 Scarabee - All rights reserved | KvK 24.166.429 | Privacy Policy | | Contact