Field Service Technician

Locatie:   Schiphol
Soort dienstverband:  Fulltime
Salarisrange:  €2.500 - €3.300


Luchthavens zijn altijd in beweging. Het werk van een Field Service Technician is dan ook veelzijdig en dynamisch. Als belangrijk lid van het Service and Maintenance help je onze collega’s bij te dragen aan de veiligheid en reizigerservaring op luchthavens over de hele wereld. Met jouw servicegerichte technische instelling en ondernemende aanpak is optimale ondersteuning en advisering van onze klanten voor jou een fluitje van een cent.

Jouw werk als Field Service Technician

Ben jij die Field Service Technician die zorgt voor een soepele werking van onze security lanes en selfservice BagDrops? Als onderdeel van ons technisch team draag je dagelijks bij aan de veiligheid en airport beleving van passagiers op Schiphol. Omdat Schiphol airport altijd in beweging is, is jouw dag dat ook. Het serviceteam bestaat in totaal uit +/- 20 medewerkers die 24/7 zorg dragen voor het preventief en correctief onderhoud van onmisbare security op Schiphol Airport. Naast de geplande werkzaamheden in preventief onderhoud aan onze producten draag je ook zorg voor het snel en kordaat signaleren en afhandelen van ad-hoc storingen. Het team waarin je werkt bestaat uit collega's met een veelal, mechanische of elektrotechnische achtergrond. Je rapporteert aan de supervisors en je werkt nauw samen met je collega’s, ons magazijn in Hoofddorp en de servicedesk.

Wat ga je doen?

Vol enthousiasme neem jij bij storing of regulier periodiek onderhoud de machine onder je hoede. Je bent medeverantwoordelijk voor de goede werking en onderhoud van onze producten bij onze klanten. Als kennisdrager ben je ook het aanspreekpunt voor de project-, site manager.

Als expert los je eventuele problemen op die zich tijdens de het onderhoud voor kunnen doen. Na een storing, onderhoud of reparatie zorg je voor een correcte afhandeling en (administratieve) overdracht.  Wij zoeken jou omdat je enthousiast bent, ervaring hebt binnen de machinebouw, in een dynamische omgeving als Schiphol wil werken en je vindt het geen probleem om onregelmatige diensten te draaien.

Als Field Service Technician ben je bezig met:

 • het onderhouden van de machines;
 • het uitvoeren van I/O check;
 • het afstellen van de verschillende machineonderdelen;
 • het opstellen van storings- en onderhoud rapportages;
 • het rapporteren van de uitgevoerde werkzaamheden en bijzonderheden.

Wie ben je en wat neem je mee?

Je technische inzicht is uitstekend ontwikkeld.  Je hebt een doel en resultaatgerichte aanpak en oog voor kwaliteit en effectiviteit.  Je presteert goed in een organisatie met een hoge werkdruk, je werkt gestructureerd. Bovendien verras je het team, de klant en je collega’s graag met je initiatief, technische kennis en proactieve aanpak.

Wat neem je verder nog mee?

 • Je beschikt over MBO werk en denkniveau en vult dat aan met een afgeronde MBO 3-4 opleiding in de richting van Mechatronica / Elektrotechniek of werktuigbouwkunde;
 • Minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring binnen de machinebouw of hightechindustrie;
 • Zelfstandig of in teamverband een project oppakken is jouw tweede natuur;
 • Je hebt ervaring met het werken met hoogwaardige producten;
 • Heb je kennis van PLC-systemen en configuratie van elektrische componenten dan is dat uiteraard een pré;
 • In staat elektrische schema’s te lezen en interpreteren;
 • NEN3140 Vakbekwaam Persoon (VP), VCA gecertificeerd, dan wel bereid deze noodzakelijke kwalificatie bij aanvang te behalen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een pre;
 • Kennis van Windows en Microsoft-officeprogramma’s zoals Word en Excel.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een unieke werkomgeving bij een innovatieve organisatie. Wij bieden jou de kans om een bijdrage te leveren aan een dynamische, creatieve en ondernemende organisatie; een organisatie die zich focust op mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Verder bieden wij:

 • 27 vakantiedagen;
 • Marktconform salaris;
 • Telefoon; deze mag je binnen alle redelijkheid ook privé gebruiken!
 • Reiskostenvergoeding volgens de wet- en regelgeving;
 • 150 gezellige collega's;
 • Een fulltime functie;
 • Pensioenregeling CAO Metalelektro;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Ploegentoeslag conform CAO Metalelektro;
 • En een enthousiast en zeer kundig team van specialisten en experts;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van trainingen en begeleiding. Daarnaast zijn wij een groeiende organisatie waarin doorgroei kansen zich voordoen en opgepakt kunnen worden;
 • En voor de ontspanning en sociale activiteiten hebben wij vrijdagmiddagborrels en bij gelegenheid een bedrijfsfeestje.

Over Scarabee

Scarabee is een internationaal bedrijf met kantoren over de hele wereld. Met meer dan 30 jaar ervaring werken we nauw samen met 's werelds toonaangevende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Samen met onze zakelijke partners ontwikkelen wij unieke, innovatieve en op maat gemaakte oplossingen voor de passagiers-, bagageafhandelings- en beveiligingssector. Denk hierbij aan de witgekleurde Security Lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops. Scarabee staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn.

Scarabee is een innovatief bedrijf met zeer gemotiveerde en bekwame professionals die met plezier IT-oplossingen met toegevoegde waarde ontwikkelen. Samen met deskundige partners zorgen onze software en systemen ervoor dat luchthavens klaar zijn voor de kansen van morgen.

Daifuku

In 2019 werd Scarabee onderdeel van Daifuku Co., Ltd (www.daifuku.com), 's werelds toonaangevende leverancier van material handling-systemen voor de fabrieken en distributie-, cleanroom-, automobiel-, luchthaven- en algemene industriemarkten. Het moederbedrijf van Scarabee heeft haar hoofdkantoor in Osaka, Japan, met productie- en verkoopvestigingen in 26 landen. In Nederland tref je ons aan in Hoofddorp en op Schiphol. Je standplaats wordt Hoofddorp.

Jij & Scarabee

Werken bij Scarabee betekent werken bij een technisch hoogstaand & innovatieve organisatie maar werken bij Scarabee betekent ook je vaardigheden verbreden, en aan de slag gaan in de dynamische wereld van de luchtvaart. Kortom: een baan vol variatie!  Je start met een op maat gemaakt onboardingsprogramma, zodat jij in korte tijd je nieuwe werkomgeving leert kennen. Je gaat werken in een gedreven en collegiaal team van Scarabeeërs die van aanpakken weten.  Ben jij ook een ondernemende aanpakker? Reageer dan snel!

Overtuigd van een goede match met ons?

Voldoe je niet aan alle eisen? Uit onderzoek is gebleken dat mensen uit ondervertegenwoordigde groepen vaak de neiging hebben om vacatures te vermijden als ze niet aan alle eisen voldoen. Maar disclaimer: wij vinken ook niet alle vakjes aan. Bij ons bedrijf geloven we in gelijke kansen en waarderen we diversiteit op de werkplek. Dus zelfs als je jezelf niet in ons huidige team ziet, raden we je aan om te solliciteren. Jouw unieke perspectieven en ervaringen kunnen ons bedrijf alleen maar nóg beter maken!

Wanneer je het leuk vindt om lekker druk bezig te zijn, je collega's te ontzorgen én om Scarabee naar een volgend niveau te tillen, dan is de beurt nu aan jou! Graag zien wij jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV van je tegemoet. Wil je meer van de functie weten? Neem dan contact op met de HR Afdeling van Scarabee!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag reageren op de vacature? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PS. Met deze vacature willen wij onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie!

Wij behandelen elke sollicitatie vertrouwelijk en zullen je gegevens ook zo behandelen. Wij zullen nooit zonder toestemming persoonlijke gegevens aan derden verstrekken. Wij gebruiken deze gegevens alleen om de sollicitatie te verwerken en jou te koppelen aan één of meerdere vacatures. We bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan Scarabee op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken.

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands