Installation Engineer / Field Service Technician International

Locatie: Hoofddorp, Schiphol & Internationaal
Soort dienstverband: Fulltime (40 uur)
Salarisrange: € 3.000 - € 4.000

 

Wat ga je doen?

Ben jij die ervaren Installation Engineer die zorgt voor een soepele overdracht naar de klant en graag reist. Daarnaast moeiteloos wisselt van locatie (Hoofddorp, Schiphol en locaties in het buitenland) om met trots te kunnen zeggen dat, mede door jou kennis en kunde de klant 100% tevreden is over onze security lanes en selfservice BagDrops.  Het in goede banen leiden van het installatieproces en zorgen dat onze security lanes en BagDrops op o.a Schiphol goed functioneren is waar jij je als Installation Engineer samen met jouw afdeling mee bezig houdt. Je zorgt voor de benodigde begeleiding tijdens het installatieproces en bent verantwoordelijk voor het opleveren van projecten volgens de daaraan gestelde eisen.  Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Jouw werkzaamheden

Vol enthousiasme neem jij, tijdens de testfase op onze eigen locatie, de machine onder je hoede. Je bent verantwoordelijk voor de installatie en inbedrijfstelling van onze producten bij onze klanten. Als kennisdrager ben je tevens het aanspreekpunt voor de project/site manager in alle fases van het project. Uiteraard zorg je voor een correcte overdracht aangaande de werk- en bedieningsinstructies en als expert los je eventuele problemen op die zich tijdens de inbedrijfstelling voor kunnen doen.

Wij zoeken jou omdat je enthousiast bent, ervaring hebt binnen de machinebouw en met reizen; je weet wat het is om van huis te zijn en vindt het geen probleem om onregelmatige diensten te draaien.

Wie zoeken wij en wat vragen we van jou?

Je technische inzicht is uitstekend ontwikkeld en je kunt met iedereen effectief in Nederlands en Engels communiceren over de doelen en je kwaliteits- en resultaatgerichte aanpak. Je presteert goed in een organisatie met een hoge werkdruk, begrijpt als geen ander hoe je prioriteiten stelt en kunt goed plannen en structureren. Bovendien verras je het team en de klant en je collega’s graag met je initiatief, technische kennis en proactieve aanpak.

Ga jij, samen met je collega’s de uitdaging aan om niet alleen de machine goed te laten draaien, maar ook verbeteringen in het installatieproces door te voeren?

Je gaat dan aan de slag met een compleet geassembleerde machine (aangeleverd door de werkplaats) en voorbereide software (aangeleverd door de afdeling software). Samen met jouw team breng jij alle onderdelen samen tot één werkend geheel door:

 • het uitvoeren van I/O check
 • het kalibreren en afstellen van de verschillende machineonderdelen
 • het testen en debuggen van de machinefuncties aan de hand van een testplan
 • het oplossen van eventuele problemen samen met het projectteam om tijdig een succesvolle afname van de machine te realiseren
 • het opstellen van rapportages
 • binnen de gestelde planning de installatie met een lokale groep engineers succesvol en operationeel af te ronden

Wat neem je verder nog mee? 

 • Je beschikt over HBO werk en denkniveau en vult dat aan met een afgeronde MBO4/ HBO-opleiding in de richting van Mechatronica / Elektrotechniek of werktuigbouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als Installation Engineer of Field Service Engineer binnen de machinebouw of hightechindustrie. Je hebt een streepje voor als je deze ervaring hebt in een internationale omgeving;
 • Zelfstandig of in team verband een project oppakken is jouw tweede natuur;
 • Je hebt ervaring met het werken met hoogwaardige producten en bent en werkt veiligheid bewust met onze producten op locatie;
 • Ben je bekend met de installatieprocessen van FAT naar SAT;
 • Kennis van PLC-systemen en configuratie van elektrische componenten is een pré.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een unieke werkomgeving bij een innovatieve organisatie. Wij bieden jou de kans om een bijdrage te leveren aan een dynamische, creatieve en ondernemende organisatie; een organisatie die zich focust op mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Verder bieden wij:

 • 27 vakantiedagen;
 • Een goed salaris gebaseerd op relevante kennis en ervaring die je meeneemt;
 • Telefoon, deze mag je binnen alle redelijkheid ook privé gebruiken!
 • Reiskostenvergoeding volgens de wet- en regelgeving;
 • 150 gezellige collega's;
 • Een fulltime functie;
 • Pensioenregeling CAO Metalelektro;
 • Ploegentoeslag conform CAO Metalelektro;
 • En een enthousiast en zeer kundig team van specialisten en experts;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van trainingen en begeleiding. Daarnaast zijn wij een groeiende organisatie waarin doorgroei kansen zich voordoen en opgepakt kunnen worden;
 • En voor de ontspanning en sociale activiteiten hebben wij vrijdagmiddagborrels en bij gelegenheid een bedrijfsfeestje.

Over Scarabee

Scarabee is een internationaal bedrijf met kantoren over de hele wereld. Met meer dan 30 jaar ervaring werken we nauw samen met 's werelds toonaangevende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Samen met onze zakelijke partners ontwikkelen wij unieke, innovatieve en op maat gemaakte oplossingen voor de passagiers-, bagageafhandelings- en beveiligingssector. Denk hierbij aan de witgekleurde Security Lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops. Scarabee staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn.

Scarabee is een innovatief bedrijf met zeer gemotiveerde en bekwame professionals die met plezier IT-oplossingen met toegevoegde waarde ontwikkelen. Samen met deskundige partners zorgen onze software en systemen ervoor dat luchthavens klaar zijn voor de kansen van morgen.

Daifuku

In 2019 werd Scarabee onderdeel van Daifuku Co., Ltd (www.daifuku.com), 's werelds toonaangevende leverancier van material handling-systemen voor de fabrieken en distributie-, cleanroom-, automobiel-, luchthaven- en algemene industriemarkten. Het moederbedrijf van Scarabee heeft haar hoofdkantoor in Osaka, Japan, met productie- en verkoopvestigingen in 26 landen. In Nederland tref je ons aan in Hoofddorp en op Schiphol. Je standplaats wordt Hoofddorp.

Jij & Scarabee 

Werken bij Scarabee betekent niet alleen werken bij een technisch hoogstaand & innovatieve organisatie maar ook je vaardigheden verbreden, en aan de slag gaan in de dynamische wereld van de luchtvaart. Kortom: een baan vol variatie!  Je start met een op maat gemaakt onboardingsprogramma, zodat jij in korte tijd je nieuwe werkomgeving leert kennen. Je gaat werken in een gedreven en collegiaal team van Scarabeeërs die van aanpakken weten.  Ben jij ook een ondernemende aanpakker? Reageer dan snel!

Overtuigd van een goede match met ons?

Voldoe je niet aan alle eisen? Uit onderzoek is gebleken dat mensen uit ondervertegenwoordigde groepen vaak de neiging hebben om vacatures te vermijden als ze niet aan alle eisen voldoen. Maar disclaimer: wij vinken ook niet alle vakjes aan. Bij ons bedrijf geloven we in gelijke kansen en waarderen we diversiteit op de werkplek. Dus zelfs als je jezelf niet in ons huidige team ziet, raden we je aan om te solliciteren. Jouw unieke perspectieven en ervaringen kunnen ons bedrijf alleen maar nóg beter maken!

Wanneer je het leuk vindt om lekker druk bezig te zijn, je collega's te ontzorgen én om Scarabee naar een volgend niveau te tillen, dan is de beurt nu aan jou! Graag zien wij jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV van je tegemoet. Wil je meer van de functie weten?  Neem dan contact op met de HR Afdeling van Scarabee!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag reageren op de vacature? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

PS. Met deze vacature willen wij onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie!

Wij behandelen elke sollicitatie vertrouwelijk en zullen je gegevens ook zo behandelen. Wij zullen nooit zonder toestemming persoonlijke gegevens aan derden verstrekken. Wij gebruiken deze gegevens alleen om de sollicitatie te verwerken en jou te koppelen aan één of meerdere vacatures. We bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan Scarabee op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken.

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands