Mechanical Engineer

 Locatie:  Hoofddorp
 Soort dienstverband:  Fulltime
 Salarisrange:  € 3.600 – € 4.500  


Wil je als Mechanical Engineer werken in de dynamische wereld van luchthavens en met ons meegroeien? Lees dan verder!

Afdeling Engineering

Als Mechanical Engineer maak je onderdeel uit van een team van ca. 5 personen op de afdeling Engineering. De activiteiten binnen deze afdeling zijn onderverdeeld in de gebieden Mechanical Engineering, Electrical Engineering en Project Engineering. Je werkt nauw samen met de Electrical- en Project Engineers. Ook zal je veel samenwerken met de afdelingen Software en Service & Maintenance. Samen met deze afdelingen ben je bezig met het ontwerpen, onderhouden en modificeren van onze high-end producten. Daarnaast houd jij je samen met je collega’s bezig met de afhandeling van nieuwe producten, oplossingen zoeken voor vraagstukken en het updaten van onze producten wereldwijd.

De functieomschrijving

In deze functie leg jij de basis voor de realisatie van onze producten en werk je met verschillende afdelingen op het gebied van productinnovatie. Bij een nieuwe opdracht ga je in gesprek met de projectmanager om de opdracht door te spreken en kijk je kritisch naar haalbaarheid en effectiviteit. Je neemt de opdracht pas over als deze volledig helder is en je exact weet wat van jou verwacht wordt. In SolidWorks maak je 2D en 3D tekeningen en met behulp van Berekeningen maak je kloppende constructies. Je houdt betrokken partijen op de hoogte over de status van de opdracht en bij wijzigingen die afwijken van de oorspronkelijke opdracht ga je opnieuw in overleg.

Naast het ontwikkelen van volledig nieuwe producten vinden wij verbetering belangrijk. Voor jou betekent dit dat je bestaande producten kritisch bekijkt. Waar nodig voer je veranderingen door die leiden tot een verbeterde werking van het product. Al onze producten zijn CE-gecertificeerd. In deze functie ben jij bekend met de geldende richtlijnen en normen en weet je deze toe te passen op het product.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het uitzoeken van (internationale) NEN, ISO en UL wet- en regelgeving;
 • het schrijven van handleidingen voor nieuwe en huidige producten aan de hand van een nieuw ontwerp of een modificatie;
 • het zelfstandig opstellen van de lay-out tekening en de functionele specificatie binnen de tekenpakketten AutoCad en SolidWorks;
 • het opstellen van de functionele en technische specificaties voor mechanische werkzaamheden;
 • het leveren van ondersteuning aan andere afdelingen bij nationale en internationale projecten.

Wie zoeken wij:

Heb jij een afgeronde MBO+/HBO opleiding of een achtergrond die affiniteit heeft met werktuigbouwkunde of Mechatronica? Dan zoeken wij jou! Je hebt aantoonbare relevante werkervaring met SolidWorks of Inventor en je kan uitstekend projectmatig werken. Daarnaast ben je resultaatgericht en ga je voor het hoogst mogelijk haalbare. Je bent een oplossingsgerichte doorzetter en vraagt waar nodig altijd door.

Verder zoeken wij:

 • Een teamplayer die zich individueel ook prima kan vermaken;
 • Je schakelt snel en je weet alle individuele team- en afdelingsbelangen makkelijk te verenigen;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt een goede kennis van het Microsoft Office pakket;
 • Je beschikt over goede analytische vaardigheden;
 • Je hebt ervaring met voorbereidingswerkzaamheden;
 • Je bent leergierig en bent bereid om de complexe processen je volledig eigen te maken;
 • Jij bent gedreven, gestructureerd, creatief en veelzijdig;
 • En… boven alles vind jij het leuk om niet alleen jezelf maar ook producten naar een hoger niveau te ontwikkelen!

Wat bieden wij:

Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een unieke werkomgeving bij een innovatieve organisatie. Wij bieden jou de kans om een bijdrage te leveren aan een dynamische, creatieve en ondernemende organisatie; een organisatie die zich focust op mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Verder bieden wij:

 • 25 vakantiedagen;
 • Afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt, een goed salaris;
 • Telefoon en laptop; en deze mag je binnen alle redelijkheid ook privé gebruiken!
 • Reiskostenvergoeding volgens de wet- en regelgeving;
 • 110 gezellige collega's;
 • Een fulltime functie;
 • Een enthousiast en zeer kundig team van specialisten en experts;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van trainingen en begeleiding. Daarnaast zijn wij een groeiende organisatie waarin doorgroei kansen zich voordoen en opgepakt kunnen worden;
 • En voor de ontspanning hebben wij vrijdagmiddagborrels en bij gelegenheid een bedrijfsfeestje;
 • In het kader van ons vitaliteitsbeleid kun je met korting sporten bij je huidige sportschool waarvan Scarabee een deel van de kosten zal vergoeden!

Overtuigd van een goede match met ons?

Wanneer je het leuk vindt om lekker druk bezig te zijn, je collega's te ontzorgen én om Scarabee naar een volgend niveau te tillen, dan is de beurt nu aan jou! Graag zien wij jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV van je tegemoet. Wil je meer van de functie weten?  Neem dan contact op met de HR Afdeling van Scarabee!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag reageren op de vacature? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PS. Met deze vacature willen wij onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie!

Wij behandelen elke sollicitatie vertrouwelijk en zullen je gegevens ook zo behandelen. Wij zullen nooit zonder toestemming persoonlijke gegevens aan derden verstrekken. Wij gebruiken deze gegevens alleen om de sollicitatie te verwerken en jou te koppelen aan één of meerdere vacatures. We bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan Scarabee op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken.

          

Visitors address

Avio Trade park
Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands

Postal address

Hoeksteen 131
2132 MX Hoofddorp
The Netherlands